This is Jerez, this is us, this is not the end.

3 dagar har gått sen vi lämnade varandra...

Jag minns som om allting vore igår, speciellt när vi träffades för första gången. Det känns som en dröm eller nej... mycket bättre än en dröm för jag vet att ni finns och att ni alltid kommer att finnas en del av mitt liv. Det finns ingen annan i världen en klass som er och saknaden är så otroligt stor för vissa mer än andra. Men jag tänker på er dag in och dag ut och alla minnen vi har skapats ihop. Detta är inte hejdå, detta är vi ses...







Sista dagen i skolan

Period 2, JB studenter har ersatt oss och det känns konstigt. Vi vill inte bli utbyta men samtidigt spelar det ingen så stor roll för att period 1 kommer alltid att vara dem bästa och ingen kan någonsin ersätta oss när det gäller vår stolthet som klass.

Förutom klassen kommer jag också att sakna dem underbara människor man nyligen har lärt känna på campusen och det är så himla trist att vi åker så snart. Universiteterna och kockarna ville att vi skulle stanna ett tag till och det kan jag förstår för det lär blir tomt utan oss.

Innan vi fick syn på period 2 var hälften av klassen på en liten och mysig restaurang/bar. Tre tal hölls och jag blev väldigt rörd men jag höll tårarna inom mig. Efter avskedsmiddan gick vi till matsalen där period 2 var och det var nästan bara killar i klassen, nästan som en IT klass. Vissa har jag hunnit hälsat på och trevliga var dem, speciellt Cillas söta vän. Sedan har man ju självklart saknat Joel i min riktiga klass och honom fick man träffa på. Det första han sa till mig var när vi hann prata en stund var "När fick du en stockholmsk dialekt?". Jag har blivit så påverkad av alla dialekter att jag inte ens har märkt det själv att jag har gått runt och pratat stockholmska, pinsamt värre.

Dagen slutade med att jag kramade alla andra på campusen och sa farväl om vi inte syntes tidigt på morgonen vilket jag har svårt att tro. Jag gick trots allt och la mig vid 5 tiden och vi åker iväg kl 7. Två timmars sömn känns egentligen onödigt.

Farväl

Jag har aldrig varit med om en sådan farväl. Tårarna rann och rann, men det kändes bra. Jag har hållt tårarna inombords dagen innan och har idag har jag förberett att släppa tårarna när vi lämnar för det går bara inte att hålla ihop dem längre. Sandra ska stanna kvar en period till och att se henne gråta så mycket fick mig att gråta ännu mer. Vissa av universiteterna var vaken och Willy hjälpte mig med den tunga resväskan. Kocken Niklas var också uppe och lärarna förstås. Man blir berörd av att dem var där för att säga farväl och de är värda en stor fet kram.

Mot slutet...


Mot slutet av den långa hemresan var vi på Stockholm Arlanda. Vi stod där, kollade på varandra och tårar efter tårar föll. Är det här slutet? Ska vi splittras nu?

... jag vill inte.
inte ännu, inte idag.

Hela klassen stod i en klunga, kramades med tårar i famn. Det var det mest jobbigaste farväl jag har varit med om. Momme och Chris fick tårar och jag tyckte att dem var så söta. Det var ju nämligen två av dem tuffaste killarna i klassen som grät och vi tjejerna fick till ett fniss och glädjetårar.

Saknaden


Jag kommer att saknar... Jerez, värmen, folket, alla nattklubbar, att vara galen och släppa loss på Rouge och Bereber, Mikkithipham sången som Phille kom på, mina vilda danspartner Sussi och Eve, Sussi med våra "diva dans", Eve med våra "hårdrocks digg", underbara Cilla som jämt knacka på vår dörr, The kooks låt som väcker mig varje morgon, alla bakelser som vi fick, myspys med vattenpipa på skolans tak, spanska lektionerna, sol och bad vid poolen, bästa shoppingen på area sur, Michelles mjuka och gosiga kramar, Desirees galna berättelser, Petras skönaste humor, sakna att slå Philip, mobba Momme och skada Tobias, DUNK OF GLORY!, snälla rara stiliga Hampus, Roberts "Robots" unika dans, Chris style my man, finns det plats för en neger, ordval som FÖ-FA-AN!, Mimmis weirda fnissar, en festprisse Jesper, Carrefour (supermarket) som har allt och lite till, Hej hej Emelie, härliga Johanna, fulla petter, min rödhåriga William, Janinas stockholmska, Sandra, Ottilia, Kristina, Robin, Mike och hans dans, Sarah my roomie min mänskliga väckarklocka, Carl, Adrian men inte hans tjafs, alltfixaren Kajsa osv osv osv...

P.S listan blev för långt...
men framförallt kommer jag att sakna klassen!

period 1, LÄTT DEM BÄSTA! <3

Vi ses på Reunion ÖLAND 09! Jag älskar er!






Avskedsfesten spårar ur...

Jag har vant mig vid detta liv och det är så sorgligt att det snart är över. Imorgon åker vi och jag deppar när jag tänker på det...

Igår hade vi en avskedsfestblue monkey. Många från campusen och klassen var på plats. Alla var så himla festglada och stämningen var underbart! Jag tror denna kväll var en av dem bästa jag har haft med klassen. Jag hade så otroligt kul och ni anar inte hur mycket jag kommer att sakna alla er! 

Vi har grinat och grinat under den kvällen och det är så skönt att släppa tårarna med världens underbaraste. Vi vill inte lämna varandra och ärligt talat så är 6 veckor för mig egentligen ingenting men ändå känns det som att vi har känt varandra hela livet. Detta är vad jag kallar en riktig klass, en klass som ingen annan klass.

Jag kommer att aldrig glömma den kvällen, både på positivt och negativt vis. Det slutade inte så bra för vissa andra och bråk uppstod och sånt mår jag bara riktigt dåligt utav. Jag ville vekligen inte tar det upp här för det var bara en riktigt löjligt grej som hände. Jag hoppas det löser sig snart för det är trots allt sista dan innan vi åker.

I natt kommer dem nya JB studenterna och de ska få höra historian om "Dunk Of Glory". Haha... för er som inte vad det innebär är the dunk of glory en vattendunk fylld med allt sorters dricka... ja mesta delen består ju av sprit. Alla ska bli dunkad! Det ska bli så kul att få träffa dem nya men det är så synd att vi inte hinner lära känna varandra i ett par dagar till.





Nej, nu ska jag går och packar resten av saker som finns kvar och än så länge går det inte så bra.

Ha en bra kväll! :)
Vi ses snart i Sverige!
puss Mikki





Jag har ännu inte fattat det

... att det är sista helgen vi är här
... att imorgon är det sista dagen vi är här
... att i övermorgon är vi redan i Sverige.


Det är sjukt hur allting har gått så jädrans fort! Jag känner en stor klump i magen när jag tänker på det och när jag vet att vi snart ska lämnas blir jag tårögd.

Annars har vi inte gjort så mycket idag förrutom att solat och badat. Ikväll ska vi ut. Det blir femte ugång i rad. Jisses..
Men Antonio har anordnat en avskedsfest på blue monkey så dit måste vi! Vi ska skålas och har en riktig kul kväll tillsammans!

Vad jag älskar er alla! <3


Sista utgång på Rouge

Lördag

I lördags åkte jag och några vänner till Area sur. Jag kunde inte hindra mig själv från att åka och kunde inte heller kontrollera mig från att handla. Som tur slösade jag inte mer än bara 300 kr. Jag fick bland annat till ett till par uggs fast i beiga, en skjorta, ett par boxer med söta svampar på och annat små saker.

Mot kvällen bestämde vi för att åka till Blue monkey på förfest och sedan in till Rouge. Det är nämligen den sista kvällen på Rouge och vi dansade och släppte loss för fullt! Jag älskar att dansar med tjejerna i klassen!

Jag träffade även på Chris och hans fotbollskompisar från London. De vet hur man rockar loss på dansgolvet. Specellt Jay, han var så jävla rolig. Det var verkligen Inlevelse i allt han gjorde.

Men den kvällen var så full med skoj och jag åkte hem sist av alla i klassen. Jag hade så sjukt kul att jag inte ens hade riktig koll på tiden. Som tur hade jag Tommy, Freja och Veronica från campusen. Veronica är en 27 åring brud och hon ser verkligen inte ut att vara 27 utan snarare 20. Hon var verkligen en energisk person som gav mig en lapdance. En riktig bra en också! Dem tre killarna från London hojjade och skrek. Jay dreglade som bara den... haha. Veronica är härlig tjej! Synd att jag nyligen har lärt känna henne och jag snart ska åka hem.

Snart är det halloween och vi missar halloween festen på rouge den 31 okt! Evenemanget såg ut att vara så jävla kul! De hade en liten intro om halloween festen med gogdansarna uppklädda till zombies. De var så jävla skrämmande och gick som zombies till scenen. Sedan sakta klädde dem av varandra och började dansar för fullt. Kul intro som lockar bara den.

Vi åkte iallafall hem runt 7 och då började vakterna att plocka ihop grinderna. Aldrig har jag varit ute så länge på Rouge faktiskt.

Gud vad jag kommer att sakna det stället!


Hej piloter, får vi flyga med er?

Jag har varit ganska upptagen och dåligt på att uppdatera bloggen. Så jag tänkte skriva ett sammanfattning om helgen här i Jerez som har varit helt fullspäckad.

Fredag

I fredags åkte jag, Tobias, Sussi, Sandra, William och Petter in till stan, plaza de arenal. Jag åkte dit för att handla lite tobak och kol till min vattenpipa. Det blev inget shopping i stan för pengarma börjar tar slut och reseväskan få snart ingen mer plats.

Mot kvällen blev det ännu en utgång på bereber igen. Jag, Sussi och ett par universiteterna förfestade på skolans tak med vattenpipa och lite drinkar. Sedan samåkte vi med dem andra in till bereber. Alltid lika mycket folk på bereber och mest på den stora dansgolvet dock blev det inte mycket dans för mig. Troligen den första utgång här i Jerez jag inte dansade så mycket. Jag tog det ganska lugnt, minglade med folk och hade det allmänt trevligt tills vi slumpmässigt hamnade en bit bort utanför Jerez. Vi träffade alltså på ett par utbildade piloter på bereber. De var från England, Irland och Libanon och var hur trevliga som helst. Steven, en charmig kille från irland med den skönaste dialekten som Sussi föll för och det märktes tydligt. Mark, en brittisk snubbe som gav mig rysningar med alldeles för många komplingar som man måste tackar för hela tiden. Eller vad ska man säga när en person säger "You are gorgeous!" typ 10 gånger om?
Libaneser som jag inte minns namnet på var as sköna. Killarna bjöds på drinkar och vi satt och hade en skojig konversation.

Sedan märkte vi att gäng efter gäng från campus åkte hem och sist blev det bara jag, Sussi och Desiree kvar. Killarna ville att vi skulle hänga med dem hem, dvs. i ett så kallade "studenthem för piloterna". Jag sa klart och tydligt nej för jag ville hem. Desiree frågade Mark om det fanns många snygga piloter där och vad svarade dem jo visst såklart. Desiree bangade inte och var pepp på att följa med. Vi gick ut och visste inte om vart vi skulle. Sussi var fast vid Steven och Desiree ville åka. Libanesen väntade på oss i bilen. Desiree och Mark hoppade plötsligt in och den ena sekunden åkte dem.

Fatta vad jag och Sussi fick panik sen. Vi stod där med Steven och visste inte vad vi skulle göra. Vi upprepade och sa att vi inte vågade hänga med eftersom det fanns en stor risk att vi blir kidnappade eller våldtagna. Steven skrattade och tyckte att vi var dumma i huvudet och sa vad kan en irländare göra i Spanien.

Desiree hade då redan åkt och vi var tvungen att följa med. Vi kunde liksom inte bara lämna henne där. Vi tog taxin och gissa vilken tid det tog att komma dit.
Och gissa vart vi hamnade?

... jo en bit utanför flygplatsen.

Piloter, flygplan, flygplatsen... varför tänkte vi inte på det?

Där var vi i ett område med bara piloter. Alla bor i korridor och när vi kom fram fann vi Desiree. Hon såg ganska glad ut och inget hände. Vi satt där drack lite och pratade i Stevens rum. Vi åkte hem runt 8 och de fick betala taxin hem för ingen av oss "hade pengar".  Det var kul dock ett risktagandet men oförglömligt ;)


HipHop & RnB!

Jag älskar Bereber nattklubb! Jag har bara varit där två gånger och i torsdags blev min tredje gång.
Det var en speciell evenemang för Bereber i torsdags, nämligen HipHop & Rn'B tema!
Jag har aldrig varit med något liknande... inte i Spanien iallafall. Oftast klär sig spanjorerna i skjorta och är indränkta i parfym och hårgelé men den kvällen hade dem flesta på sig baggy jeans, hoody, kepsar ja alla tänkbara hiphop stilar. Jag tyckte att det var as häftigt! Battle, breakdance, live DJ och bara hiphop och RnB låtar. Vilken kväll! Många dansarna var grymt duktiga och jag kunde inte blir mer imponerad.

Vilken lyckad kväll må jag säga!


Invigningsfesten

I onsdags var det en invigningsfest för Campus el sabio. Alla tänkbara betydelsefulla människor var på plats, bl.a. studenter, personalen, John bauer ägarn, borgmästerinnan osv. Vi blev påminda att klär upp oss och var tvungen att bära en student bricka och det tyckte jag lät kul för hur ofta få man klär upp sig för en av Sveriges rikaste män och har chans att mingla med dem högklassiga människor. Man måste ju passar på när sådant väl händer ;)

Dock ligger det en ologisk tanke bakom invigningsfesten. Skolan borde egentligen vara klar för 6 veckor sen annars borde de väl inte tagit in studenterna? Om jag har tänkt rätt så är vi deras försökskaniner...  men misstankar om det hade säkert dem flesta redan.

Invigningsfesten var trevligt och maten, om man nu kan kallar det mat bestod av små rätter som servitriserna serverade fram. Vi studenter var jätte hungriga som inte har ätit sen lunch och de började inte servera förrens 9. Hungriga som vi var, hängde vi utanför ingången till köket. Varje gång en servitris kom ut tog vi alltid dem första snabba bitar av varje rätter. Haha... högklassigt nog var det inte. Vi såg ut som ett par svältande barn väntande på att sätta tugg på rätterna som inte ens var mättande.

Invigningfesten bestod inte bara utav mat och mingel utan också en liten orkester i aulan. En vacker spelning berörde mig och Evelina. Efter minglet var det efterfest lite här och där i korridorerna. Jag hade mest roligast mot slutet och jag var uppe med universiteterna tills kl. 6 på morgonen. Jag kan inte fattar att jag ens orkade... Spanien har gjort mig helt galen.

Kvällen lärde jag också känna nytt folk folk och nya kockar. Jag gillar dem nya kockar dock slår de inte ut dem gamla. En av kockarna spelar gitarr och sjunger så otroligt bra. Det var jätte mysigt att lyssnar på honom ett tag och en härlig inlevelse för musiken hade han också.

Sammanfattning av kvällen var underbar och jag är glad att vi fick delta på invigningsfesten.

Klassen. Jag tycker om er <3




Grattis till världens bästa Johanna!

Det är ingen vanlig dag idag för det är nämligen världens bästa Johannas födelsedag!
Jag vill önska henne en riktig kul födelsedag med mycket festglädje!
Du anar inte hur glad jag är! Nu slipper vi iallafall slänga ut mindreåringar från puben för att du ska komma in, haha.
Men ta vara på festandet tills jag kommer hem ;)

I miss u alot babe!

Puss din Mikki <3





Nu får det vara nog!

... med shoppingen!

Jag har slösat ytterligare en tusenlapp igår. Men jag ångra inget, för jag är kär.
Kär i mina två svarta klänningar från blanco, mina två bakelser. Jag är helt fullkomligt förälskad och det är tack vare Cilla. Det är alltid tack vare henne men Cilla blev även kär i den så vi båda köpte en likadan hihi.

Men för en tusenlapp köpte jag såklart inte bara klänningar, utan en hel del på area sur.

Bland annat. en svart hatt på new yoorker, örhängen, halsband och en vit myströja på primark, presenter, 4 par tshirts till min lillebror, 2 par tights en i grå och i en i svart plus en grå mössa och lite mer. Allt för lite mer än en tusen lapp. Otroligt billigt! Men jag är rädd att jag inte få allting i mitt lilla bagage, jag ångra mig så mycket att jag inte tog en större bagage! Åh dumma mikki. Jag ska nämligen köpa dricka, kanske två flaskor malibu men frågan är om jag kan ta hem allt. buhu.. probably not för jag ha redan shoppat 5 par skor och det tar redan mycket plats.

Efter shoppingrundan skulle vi äta på en kina restaurang men eftersom restaurangen inte öppnades förrens kl 21:00 orkade vi inte vänta en timme tills dess så det blev burger king. Men shoppingdagen var riktigt trevligt för jag åkte dit med hälften av tjejerna i klassen. Jag tycker om dem så mycket <3

Sussi ser ut som en modell :)



Jag och Cilla prova kläder

 




Ni gjorde oss lyckliga... och feta

Imorgon åker kockarna hem :(

Men vi gjorde ett vykort till dem för att de ha varit så snälla och rara!

Jag älskar bilden, så jävla klockrent! Haha






Summer Look

Så här såg jag ut i lördags utgång.
Summer look, blommigt och fräscht.

Jag tog fram min lugg, vilket jag oftast inte gör och redan vid min dörr kommenterade grannen "Har du klippt lugg?"
Jag brukar inte ha lugg och inte heller lockat hår för det tillfället, därför försökte jag även lockar håret med plattången men det gick inte så bra.

Vidare till klädsel. Här ser ni min ursöta blommiga klänningen som jag beställde på ebay och skorna köpte jag på primarkareasur.
Det är så skönt att vara sommarklädd när solen skiner som mest i Jerez.






Det blir hur man gör det till!

Nu ligger jag i sängen och fundera...
fundera på om jag vill ut ikväll..
och bara dansa. hmm...

Jag tror dock att jag stannar hemma och vänta tills Michelle och resten kommer tillbaka från Marocko. Vill så gärna höra lite smaskiga händelser där för jag ska ju nämligen åka dit så...

Iallafall igår var det utgång på Rouge och jag hade jätte kul! Som sagt "det blir hur man gör det till".

Kvällen började med lite förfestande med ett par universiteter och sedan samåkte vi till Rouge. Det är så skönt att vara vip för först i kön är det bästa jag vet med tanke på hur lång kö det bruka vara på Rouge. Sedan att inte behöva betala gör det ju ännu bättre! Dessutom älskar jag vip avdelningen... skönt och kopplar av vid baren med drinkar och sköna sits.

Väl vid baren på rouge blev vi bjudna på tequila shots och jag blev även bjuden på en malibu pina av en fotbollspelare från London. Det är alltid trevligt med blandat folk för jag har totalt tröttnat på dem sliskiga spanjorer på rouge. Jag träffade även på mina spanska tjejkompisar. Dem är så snälla som försöker så gott de kan med att kommunicera med mig när deras engelska sög som mest.

Det har även varit en hel del misstolkningar och konfunderande med det norska språket. Jag blev oftast omringad av universiteter från Norge och jag försöker anstränga mig för att förstå dem. Erik förstod iallafall vad jag sa men jag förstod knappast vad han sa. Haha så han var ibland tvungen att prata på engelska eller försökte översatta det till svenska och det gick inte heller så bra. Hihi...

Men den här kvällen var lätt minnesvärd! Åh vad jag kommer saknar stället och folket...









taggad? jovisst ge mig ett glas malibu pina!

Det var nog en av dem längsta powernap jag någonsin haft på sistone! Jag var så sjukt trött imorse när Sarah väckte mig till brunch, så jag tvingade mig upp, gick ner till matsalen och sedan upp igen för att sova. Jag kom hem kl 6 från bereber imorse. Jag skulle egentligen stanna hemma med mys och film dock hade jag druckit 3 glas av malibu pina blev jag en aning peppad. Jag åkte dit med Sussi, Johanna och universiteterna. På Bereber är alltid lika vackert och jag hade en trevlig kväll. Jag tror att jag har hittat min bästa danspartner. Sussi såklart! vill passa på att tacka henne för kvällen :)

Nu är det en ny dag och vi ska även ut ikväll. Det blir nog Rouge för det är trots allt Jerez största nattklubb och dessutom är vi ju VIP där. Vissa har tröttnat på stället men jag tror att det beror ju på hur man gör kvällen till. Ibland tröttnar jag på Rouge men ibland är jag peppad till att dra dit så ikväll lär det bli Rouge.

Maria har anordnat en Marocko resa och idag har vissa av vår klass redan åkt dit och anledningen till att jag inte hängde på är för att jag ändå ska åka dit med min riktiga klass efter Spanien. Det blev tyvärr ingen Kreta som många röstade fram men Marocko blev det istället pågrund av att Kreta inte fanns med inom Ryanair. Jag längtar tills jag få träffa min klass snart, speciellt mina saknade tjejer <3 Det kommer att bli så kul på Marocko!

Sen vill jag även gratta Johanna för att hon kom med på period 3 när hon ansökte hit till Jerez. Jag är så glad för hennes skull för hon förtjänar det verkligen så mycket som hon har velat åka hit! Jag och Cilla fundera på om vi ska hälsa på dem under sportlov för även hennes kompis blev antagen. Jag få hoppas att det blir något för det hade varit asnajs!

Ha en bra kväll! Puss Mikki






"Hola guapo!" säger en papegoja.

Åh, jag kände mig som ett litet barn igår och det var inte bara jag utan hela klassen. Vi sprang som galningar runt med kameror och fotade alla djur man kan tänka sig på Zoobotanico i Jerez. Jag tröttnar aldrig på zoo eller djurpark för jag älskar djur dock tycker jag så himla synd om dem som är inburade. Jag vill kunna ta hand om dem men samtidigt är jag en riktig mes när det gäller sånt för jag gillar att se på djur och blir förälskad i dem, men det en tar jädrans tid för mig att våga röra vid dem. Jag vågade nästan röra vid elefantens snabel och det gjorde jag när jag hällde vatten i den. Elefanten är lätt den sötaste och min andra favorit är giffaren men i stortsett gillar jag alla djur.

När vi skulle samlas på baren, gick man förbi papegojorna och snacka om man blir förvånad när dem tjöt "Hola! Hola!" och till Hampus sa dem "Guapo! guapo!" och just Guapo betyder snyggning till en kille. hihi..

Efter zoo gick vi ner till stan för att se på en "flamenco show" som visade vara en danskurs som de hade. Visst var dem jätte duktiga men jag tyckte att det var dåligt att de ska behöva ta betalt för att vi ska komma och kolla på när dem dansade framför spegeln, dessutom trodde jag att vi skulle få testa på lite istället för att sitta där en timme. Nåja den lilla "uppvisningen" var ändå helt okej men den kunde har blivit bättre...










Underbara klassen <3



Mina favoriter <3



Jag och bejbi <3






Flamenco dans





Ett inlägg innan läggdags

Jag fattar inte hur folk orka dra ut ikväll men vart man än hör "Gratis öl! Gratis öl!" är det ju en självklarhet att dem flesta dra ut. Jag valde dock att stanna hemma för att spara mig själv tills helgen istället. Sen så våga man inte gå ut för risken  att bli bortrövad av marrocaner. Det är nämligen så att vi har fått varningar om att det är ett gäng från Marocco som vill oss illa och kanske  vill dem kidnappa oss för vem vet vad dock tror jag inte de vill åt mig eftersom jag inte är blond, ljus och ha blåa ögon. Thank god for that!

Så jag spenderade min kväll istället med Michelle och Tobias sen kom Petra och Mimmi tillbaks från att har varit med sina besökande föräldrar. Petra har fått en massa filmer, en påse ostbågar och mycket mer. Det gillar vi! Det fanns gott om filmer att välja mellan men vi valde att se ännu en skräckfilm På andra sidan tror jag att den hette. Den var väl okej men jag somnade ett par gånger...

Imorgon ska vi till zoo och på kvällen är det flamencokväll på stan, åh det kommer att bli super kul!

Nej nu ska jag gå och lägga mig. Natti natt!


Gottegrisar

Jag och mina tre gottegrisar gick till Carrefour igår för att handla lite smått och gott. Eftersom det var spanska prov idag  behövde vi en rejäl sockerkick för att komma igång med råpluggandet. Choklad fick det lov att vara och så väl nachos med dip. Muuuums... dock blev det inte av med så mycket pluggandet pågrund av hur hyper aktiva jag och Sussi var efter allt onyttiga saker vi har fått i oss.

Tanken var egentligen att vi skulle träna och vara nyttiga när vi kom till Jerez. Men det har vi i stort sett failat med. Jag har bara joggat runt sjön en enda gång och det var den enda riktiga motion jag har fått under dem senaste veckorna. Men så lata är vi egentligen inte om man jämför med Momme som köpte en sparkcykel igår och åkte runt skolan, snacka om en riktig onödig latmask! Men kul var det att åka på den :)

Och påtal om gottegrisar så jag saknar min riktiga gottegrisen Jocke <3







Saknaden är stor.
Men saknaden blir större när jag kommer hem..

13 dagar kvar
Jag måste sluta räkna...



Blå nagel

Jag har lyckas fått en blå nagel igår kväll och det gör fruktansvärt ont! Blå nagel kan bara innebära två saker... klämt mitt stackars finger på en dörr och fått inreblödningar. Jag är så dum för ingen annan klämde mitt finger förrutom jag.

Sarah säger att om man har fått inreblödningar under nagel måste man tar bort nagel annars kan den blir infekterat.

.. jag hoppas hon skämtar.

Nej nu har jag lektion och vi ska fota grundskolan efter lunch.

Puss hej!

Okej, så farligt var det inte... men svider gör det!





Dessa lediga dagar... III

Lördagskväll
bestod av:

Mys, mys och ännu mera mys.

Vi kollade på the messenger, en skräckfilm som var helt okej. Myste sedan med mina mysmänniskor tills kl. halv 4.
Vi är riktiga natt-mys-ugglor.

Idag

Idag är jag seg och vädret börja likna Sveriges helt seriöst förrutom värmen men däremot regnet. Åh jag vill ha sol !!
Vet inte vad vi ska göra idag... fundera på att gå på en flamenco show senare mot kvällen. Annars är det plugg som gäller...


Visste ni att det bara är 16 dagar kvar tills vi åker hem :(

Dessa lediga dagar... II

En runda i stan

Igår efter lunch åkte jag tillsammans med dem finaste flickorna till stan. Det var hur mysigt som helst och lite shopping blev det av igen.. på Sfera hittade jag en tjock svart kofta för 15 £ medan Sarah hittade en svart kappa som passade henne jätte bra.

Efter shoppingrundan slog vi ned på en restaurang och här beställde dem flesta tapas. Jag har aldrig ätit det förrut och eftersom tapas är väldigt populär i Spanien måste man ju ändå pröva på. Min tapas bestod av smårätter av potatissallad, bläckfisk-, tonfisk-, fiskröra osv... det var helt okej och man blev asmätt av dem små rätterna. Min favorit av dem smårätterna var potatissallad och tonfiskröra, mumsss...
Delade sedan på notan, begav oss sen till Ben&Jerry glassbar. Vad Kajsa sa av att äta en av deras glass är som att äta en bit av himlen. Okej... kan deras glass vara så överdriven gott? Jag har aldrig smakat men blev så himla sugen på choklad glass, så jag beställde en kula med Chocolate Fudge Brownie för 25 kr i en våffla. Det var super gott! Mest för att chokladglassen innehöll dem sega browniesar. Mums.. varför kan inte Sverige har sådana glassbarer istället! Då vore så väl Sverige en bit av himlen.

Tapas! Bild tagen av Johanna.




Dessa lediga dagar...

Sarah kom hem imorse kl. 7 efter en utgång på berabera. Jag hängde dock inte med eftersom jag ville ha en mysdag med resterande på skolan och dessutom var det ändå inte så många som gick ut iallafall. För mig räckte röjandet i fredagskväll. Jag har så mycket att berätta under den kvällen men jag ska försöka sammanfatta fredagen så lite som möjligt.

Min fredagskväll bestod av... gratis drinkar, mycket dans, tre supertrevliga spanska tjejer som blev en aning jobbiga när de presenterade mig för ett flertal av deras killkompisar, träffade sedan på ett par män i kostymer, två fulla nördar och en som verkade gå på ecstasy, blev sedan omringad av ett killgäng pågrund av Chris... sen får ni lista ut själv vad som hände, hehe and don't even dare to think dirty! ... jag syftar på en person.


Så här såg partypinglorna ut den kvällen ;)






"See the difference even if it's just a painting"

Min lilla artikel publicerade på insightmag.se, kolla gärna in om ni vill.
Jag publicera den även här så få ni läsa den :)



Author Mikki Pham 2008-10-10



Campus el Sabio

So here I am, sitting on my chair while having class. It has been more than three weeks I've been here in this wonderful city, Jerez and this divine country Spain. I'd never been in this country before so I've never experienced or discovered this exotic life of Spain. The reason why I'm here is because I've applied for Campus el Sabio in Jerez and I came in to that school for learning Spanish and doing my project work but also getting to know new people and have a lifetime experience.

Like a "wow moment"
So far it has been such a great time. These three weeks have gone so fast and it's a bit scary knowing how fast these last weeks will end. Campus el Sabio is a great school but the truth is that I expected more the first time I saw it. I remember when we arrived to Campus el Sabio and I took the first steps down from the bus and there it was in front of me, not that huge as I thought it would be but it looked like a very nice school. Everything hasn't finished yet but it developed very quickly and everyday I could see changes which made me more excited for everyday. It was like "a wow moment" for every new detail. Even when a new little painting hanging on the wall and we could see it, look at it and give compliments such as "Oh, look! A new painting!"

A huge transformation
The best change in the school is the kitchen which gave us delicious meals, equipment and furniture like widescreen TV's, comfortable sofas and decorations like paintings, photos and beautiful plants. Everywhere you could see people working and trying to make the school better and since we are the first students in Campus el Sabio, we are the first who get to experience this huge transformation. The new students won't see the developing of the school as much as we did and I'm very happy for this opportunity because I like good changes and I think this school has many good changes as well.





“Yesterday is history, tomorrow is a mystery"

Inget speciellt att nämnas i onsdags kväll eftersom jag var ganska opepp och stämningen var inte heller på topp. Jag åkte hem ganska tidigt... eller nja tidigt och tidigt, iallafall tidigt för spanjorerna. Men kl. 3 tog vi taxin hem vilket man normaltvis gör i Sverige, hehe. Jag hade iaf förväntat mig en större fest med mycket folk på rouge men nej istället hamnade vi på blue monkey bakom rouge igen. Det var bara vi i klassen och ett par äckliga spanjorer dock fick vi en massa gratis shots bl.a. sex on the beach som var super god men den andra shot smakade som äckligt kaffe.

Jag kände mig så himla onödig under den kvällen pågrund av så mycket tid jag la på mitt hår. Lockar blev det och visst tyckte jag om hur resultatet blev av med mitt hår bara för att det ser en aning tjockare ut annars är mitt hår alltid lika platt, tunt och rakt.

Igår var vi lediga och Sarahs mamma och hennes sambo körde oss till stranden. Det var jätte mysigt dock blåste det ganska mycket och det var kyligt men senare mot eftermiddagen blev det varmt och skönt. Vi gick in till stan, satte oss på ett café och köpte en varsin tårtbit för ynka 13 kronor. Billigt fika och super gott var det!

Senare mot kvällen gick en del ut för att festa igen, men jag valde att stanna hemma med Cilla. Tog det lugnt och pratade lite... senare mot kvällen gick jag till tv rummet och förvånansvärt såg jag en sexshop på tv därav en manlig programledare håller upp en dildo och försöker sälja den genom att beskriva dildon så detaljerad som möjligt. Jag menar hur kan han veta om det är skönt eller inte? Gud om vi inte kunde hålla käften om sexshopen, iallafall inte jag. Haha...

Idag blir det utgång tror jag, hoppas på en lyckad kväll!

Finaste flickor

Bild tagen från Emelie Kejerfors.


Bild tagen från Kajsa

Haha, kolla in baby Jesper.




Puss Mikki
Sakna er där hemma <3




Waterpipe?

När jag läste Cillas blogg var jag tvungen skriva ett inlägg om en riktigt pinsam situation som jag lyckades framföra igår kväll.

Det har blivit en vana att få bakelser varje kväll för oss. Så igår frågade Kristoffer om vi var sugna, gav oss en blink och sa; Vi möts bakom skolan. Haha hur ska man tolka det liksom, men det lät kul så jag, Cilla och Sussi gick runt skolan där bakdörren av köket låg. Här brukade det hänga folk som röker men vi gick förbi dem och satte oss på ett café bord och då kom den söta kocken Jonas fram och serverade oss en bakelse och en stor bit av en chokladtårta med grädde. Åh det var så gott... vi njöt för fullt. Det fanns bara tre platser vid bordet så jag satte mig på Sussis knä, den andra platsen satt Cilla och den tredje platsen satt det en spansk kock. Han kunde inte så mycket engelska så det blev väldigt mycket missförstånd i konversationen.

Kocken frågade oss:

Kocken - What are you going to do tonight?
VI - We are going to smoke waterpipe!
Kocken - Waterpipe?
Jag - Yes, waterpipe! *tar upp handen till munnen, gjorde en sugmun och började göra "slurk" ljud*
Kocken - Ohh yeah I LIKE, I LIKE, I LIKE!

Alla började asgarva och jag tänkte efter och skrek .. OH NO NO NO! Det fula var att kocken verkligen var seriöst! Usch... pinsamt värre...

Eskimåflickan

Jag har införskaffat ett par bruna Uggs från Primark på Areasur!
Dem är så sköna och kostar bara 60 kr!
Jag minns då jag hade ett par uggs i rosa vid 14-15 årsåldern och dem retade mig för eskimåtjejen
och sen dess undvek jag i att använda dem ett tag,
fast jag älskade dem så mycket så jag sket i vad andra säger
och nu så har dem blivit populära och används av många... 
Nu verkar det som om ingen har emot att bli kallad för eskimåer. Inte jag iallafall ;)


P.S. Jag har inte kunnat ta bilder på saker jag har handlat eftersom min kamera är sönder. Det var något fel på linsen :(






Colombus day!

Imorgon är det Colombus dag och det ska firas på disco rouge såklart. Så ni kommer att förväntar er ett ytterligare party inlägg ikväll. *suck*.. jag vet att det börjar blir lite dryg men det är vad som oftast händer här i Jerez och jag kan inte hjälpa det! :) Inget supande ikväll dock men om någon bjuder kan man ju nästan inte tacka nej till, beroende på vem som bjuder också för man vet aldrig vad dem ger oss för drinkar. Vissa i klassen har påstått att dem kan har blivit drogad i med att de inte har ett minne av kvällen. Jag tror att de druckit alldeles för mycket bara hehe...

Hursomhelst så är vi lediga både från torsdag till måndag! Det ska bli så skönt att vara ledigt under en hel vecka och hoppas att den här veckan kommer att vara proppfull med nöje och aktiviteter, så man inte missar något.

Sarahs mamma och hennes sambo kom i måndags så imorgon kör dem oss till stranden under dagen.  Det ska bli jätte härligt och på lördag ska vi till ett nöjesfält, Isla Magica Sevilla. Jag längtar redan!

Har en forsatt bra dag! Puss



Mercado

Igår tog spanska läraren oss till en gipsy marknad som var fullspäckad med en massa saker dock mest kläder. Jag köpte iallafall två sjalar, en i hel svart och i röd med blommiga motiv på för bara 50 kr ihop. Sjukt billigt! Jag måste dit igen och köpa flera sjalar eller andra saker som jag inte hann kollar efter i med att denna dan på gipsy marknad fick vi ett spansk uppgift där vi skulle ta reda på några av saker på marknaden och förhandlar med försäljarna och genom det ska vi kunna kommunicera på spanska förstås. Vilken utmaning må jag säga, men det var en kul upplevelse. Försäljarna skrek och tjöt för att locka oss kunderna så mycket som möjligt. Haha.. vart man än gick tjutar dem.. QUATRO EURO, QUATRO EURO! Eller annat pris och man kunde inte låta bli att fnittra.

Sedan såg man ett ställe där dem sålde livslevande sniglar. Det var det mest vidragaste jag någonsin sett på en marknad, usch!




tre små flickor väntar på lite gottigott...

Varje kväll efter maten står tre små flickor utanför köket väntande oskyldigt på kockarna eller Kristoffer för bara en sak. En smällfet, deliciously och oemotståndlig bakelse...
Så idag efter den goda middagen gick vi direkt till köket. Kristoffer såg oss direkt och fattade redan vad vi ville ha ;)

Kockarna är så himla söta mot oss, men vem kan egentligen inte motstå att mata dessa ivriga bakelsemonsterna, hihi.
Nej men vi är faktiskt jätte snälla och förtjänar alla dessa godingar. Men någon måste snart sätta ett stopp på det här innan vi förvandlas till 3 små tjocka barn som inte få flera bakelser mer.

 

Filmkvällar




Åh jag älskar mysiga filmkvällar med klassen!

Jag har sammanlagt haft tre filmkvällar med klassen, eller ja.. bortsett från filmen El Orfanato (barnhemmet) såg vi på en morgon på spanska lektionen. Det var riktigt kul att vår spanska lärare hyrde en spansk skräckfilm som har blivit riktigt populär och inte bara i Spanien även runt om och en tjej som jag älskar skräck filmer, så det passade mig perfekt.
El Orfanato var en av dem bästa skräckisar jag hade sett. Bra handling, bra effekter och väldigt logisk om man jämför med en del skräckfilmer som är oftast överdrivna.

Dem två senaste filmkvällar såg jag Hostel II och iförgår såg jag Mamma Mia på en stor vit duk på skolans aula. Satt där med min kudde och mystofflorna tillsammans med några från klassen. Jag avgudar filmen Mamma Mia för man blir så glad av både handlingen och musiken. En sådan glad musikalisk film med ABBAs klassiska låtar, lyssnar jag gärna på om och om igen.

Vidare till Hostel II. Jag har sett den första delen på Hostel dock jag minns inte så mycket utav handlingen men troligen tyckte jag att den sög och eftersom klassen ville ser tvåan hade jag ändå inget val. Johanna tjatar jämt om att vilja åka till Slovakien där hostel utspelades så jag kan ju inte heller undvika från att ser den ändå. Jag måste ju förstår varför hon vill så gärna åka dit... hmmm...
Men Hostel II var faktiskt helt okej. Fjantig slut men verkligen äckligt....

Dock förstår jag fortfarande inte varför Johanna vill åka dit. För kidnapp och plågad till döds vill du väl ändå inte bli utsatt för eller ;)

Nej nu är det filmdags igen! Ocean eleven blir det dock har jag redan sett den men få väl bli den ändå :)

Men ni få har en trevlig kväll! Puss



I think the thing to do is to enjoy the ride while you're on it.

I lördags steg jag tröttsamt ur sängen, åt brunch men.. är helt klart redo för en ridtur stranden!
Jag har aldrig ridit i hela mitt liv, inte ens klappat en häst förrut.
Så jag steg på bussen och det var bara tjejer på plats för ingen av killarna hade mod för en ridtur ;)

Jag kom dit spänningsfullt men samtidigt nervöst som en nybörjare medan många av tjejerna redan hade ridit förrut.
Steg på min vita häst och svettades som en gris, snacka om att jag fick panik varje gång hästen gick när jag ville att den skulle stanna. Jag hade verkligen ingen kontroll över den.
Sedan när alla hade stigit upp för hästen, red vi allesammans till stranden. Utsikten och vädret var strålande! Att rida helt fritt, varken med skydd eller hjälm på en strand kändes verkligen som en dröm. Solen stekte och vi red vid havet. Hur underbart är inte det och det var så värt att jag deltog i denna äventyr.

Vi var uppdelad i två grupper och i den andra gruppen fick dem gallopera vid havet. Jag önskade att jag kunde gallopera för det är verkligen skit svårt för jag kan ju inte ens styra hästen och i min grupp ville två tjejer gallopera men dem fick inte i med att jag och Sarah var osäkra, hehe ops. Sussi däremot är hur duktig som helst på att rida, hon såg så proffesionell ut och det tror jag också att hon är. Hon rider trots allt där hemma. ;)

Jag har faktiskt alltid velat rida på stranden och nu så har jag gjort det.
Så nu kan jag checka av min lista om saker jag ska göra innan jag dör :)





There aren't enough days in the weekend

Helgerna blir bara bättre och bättre! Men dagarna går så attans fort, nästan så fort att man inte hinner sakna Sverige ibland. Det är sådana dagar man inte vill åka hem.

Fredagskväll började med att vi förfestade bakom klubben de la Rouge och där serverade dem både grillat mat och drinkar. Stället var sjukt fint och på baren hängde det en svensk flagga. Evenemanget var egentligen för oss på Campus el sabio och nästan alla på skolan dök upp.

Efter minglet och maten satt vi på barens soffhörnan, drack lite öl och sjöng! Ja vi sjöng... inte till någon spansk musik utan på svenska förstås! De spelade upp några klassiska låtar från Astrid Lindgren, Carola, Magnus Uggla och det mest sammanträffande utav allt kom Hej Mikki låten, åh vad jag hatar den låten så mycket att jag älskar den.

Förfesten blev sedan en aning för mycket för vissa andra. Många åkte hem ganska tidigt pågrund av illamående osv. Många av mina kompisar fick även minnesluckor från kvällen och som tur var jag inte en utav dem. Jag minns allting även om jag var en aning onykter. Däremot fick Sussi åka hem och det tyckte jag var jävligt trist. Bortsett från det, var kvällen lätt minnesvärd! Dansade hela natten lång tills klockan passerade över 5. Kollade ner på folket från v.i.p avdelning och som vanligt fanns det "strippare/gogo-dansare" men den här gången fanns det även ett band som spelades upp på scen. Killarna hade en otroligt bra röst, men det visste vi innan då vi träffade dem på förfesten eftersom vi fick dem att sjunga för oss, tihi.

Lördag 5 oktober

Samma fest, annan dag.

Den här kvällen består av mycket dans men mindre drinkar, dock blev vi bjudna på shots flera gånger om. Jag borde egentligen inte dricka numera för min röst har försvunnit och min hals har blivit värre.  Imorgon ska jag bara sova, ligga vid poolen och bara njuta!

Hoppas ni hade en lika trevlig kväll!




























Äntligen fredag!

Dagens händelse:

  • Distansstudier har vi nu (ska dock skriva en artikel till insight online magazine)
  • Reklam inspelning för Campus el Sabio
  • Poolen
  • Shopping rundan på area sur... igen.
  • Line dance (om vi hinner)
  • Förfest på v.i.p avdelning (barbeque och drinkar)
  • Club de la Rouge

Undrar vad jag ska ha på mig ikväll....





P.S uppdatera bilder på inlägget nonstop shopping.



Jerez de la frontera

Lite bilder på Jerez mysiga stan






Nonstop shopping

Idag har jag kommit hem med 4 shoppingkassor från Area sur! Jag åkte dit med Michelle, hennes mamma, Emilia och Tobias för en shopping runda och efter 2-3 timmar har jag shoppat riktigt ihjäl mig denna gång. Jag är som vanligt sist utav alla... ler lite sådär oskyldigt när folk väntar otåligt på mig, hihi ops.

Men det finns så många klädbutiker och så mycket att ser... det var liksom nonstop shopping hela vägen!

Sist gick jag själv till Primark. En av gallerians största fynd butik, snacka om lång kö... sånt dissar jag.
Men där fyndade jag ett par bruna uggs, ett par cognac högklackad skor och en svart kofta. På New Yorker hittade jag där ett par svarta skor, 4 linne i olika färger och en spets linne. En annan butik Bershka, hittade jag en röd tublinne.

Jag få väl lägga upp mina shopping bilder nåndag så ni spana in ;)

Hursomhelst, imorgon blir det fest! Inte vilken fest som helst utan klubbägaren av Club de la Rouge har anordnat en förfest på deras v.i.p avdelning för oss där det bjuds på grillmat och drinkar! Efter förfesten dra vi alla tillsammans till klubben! Åh jag längtar tills imorgon.

Har en bra kväll! Puss Mikki

Jag och söta michelle




Miss u mom...

När jag fick höra på att flera mammor ska komma på besök till Jerez, blir jag smått avundsjuk. Jag vill också att min mamma ska komma hit för jag saknar henne så otroligt mycket.

Men som tur är internet är vår räddning för vi har lyckas kontakta varandra nästan varje kväll på msn. Hon är så himla gullig när hon skriver på svenska för det är som att chattar med en 6 åring. hihi... ibland skriver hon söta meningar som få mig att sakna henne ännu mer.

Åh, min mamma är så bäst! :)

           


Att plugg kan vara så mysigt..


I måndags kväll myste jag och tjejerna i skolans uppehållsrum med glass och plugg.
Aldrig har pluggandet varit så mysigt, jag menar det kan inte bli bättre med glass, bästa flickor och världens finaste utsikt från skolans stora runda fönster. Vi har nu bestämt oss för att sova här nån kväll.

underbara utsikten på staden Jerez...






Jerez city

Igår efter besöket på vårdcentralen, mötte jag gänget vid en stor katedral kyrka, tror jag att den heter. Den var sjukt fin, tog upp kameran och fotade lite på kyrkan. Träffade senare på Sarah och Adrian och gick sedan till den vackra stan och mötte dem andra. Ingen hade stor shoppat ännu, som tur var annars hade jag varit efter.

Stan i Jerez är så himla vackert och alla klädbutikerna...iiih gud, det går inte att beskriva!
Men till stan ska vi självklart besöka flera gånger, dock börjar det blir lite för dyrt i längden pågrund av pengar till taxin varje gång vi åker in till stan eller olika klubbar.

Men efter den härliga rundan i stan, hittade vi en mysig restaurang med spansk livemusik i bakgrunden. Jag och Cilla beställde pizza och dem andra beställde pasta. Det var gott men man hinner tröttna på smaken av pizzan. Sen är maten i restauranger väldigt dyra tycker jag. Så nu måste jag verkligen hålla mitt budget lågt innan alla mina pengar tar slut när jag är tillbaks till Sverige. Stämningen var helt okej tills en börjar klagar som fan. Aldrig har jag varit med en kille som har klagat så mycket i hela mitt liv.

Hursomhelst, slutade dagen med att vi satt uppe på skolans tak och rökte vattenpipa med tobako och äppel smak. :)


Bilder kommer så fort jag har fått min minneskortläsare.

Puss Mikki

Jag lider med dem döva.

Jag har varit döv i det vänstra örat i 4 dagar nu.. eller snarare 5 dagar. Men igår åkte jag med Wiggo in till vårdcentralen. Vi var där i ca 2 timmar och det enda jag fick var ett recept på en örondropp som jag skulle hämta på apoteket. Jag hade som tur ingen infektion men örat var inflammerad pågrund av klor. Så gick dit köpte en örondropp men var tvungen att kontakta skolsystern för mer information om hur man använder en örondropp. Jag menar hur svårt kan det vara, det är väl bara stoppa in grejen i örat och droppa in vätskan? duuh..

Nu sitter jag här, har projektarbetet och är fortfarande halv döv. Det värsta var när jag hade prov på spanska igår och halva provet bestod av hörövningar! Fattar vad kört det är för mig! Jag ansträngde mig som fan och det gick inte alls bra... som tur var dem övriga uppgifterna lätta.

Jag har heller inte ännu kontaktat skolsystern eftersom jag vet inte var hon är eller håller hus. Så jag bad Sarah att droppa in öronvätskan åt mig och sen så gjorde jag det själv en gång. Men det har inte verkat ännu eller så kan det beror på att jag inte gjorde rätt. faan...





RSS 2.0