Siesta!

Siesta imorn och jag har allting packat och klart (nästan)! Min mamma är så snäll idag som gjorde pastasallad till mig, hihi. När jag tänker på Siesta blir jag sjukt pepp men innan det var jag ganska sur och var såååå nära på att banga ur men det vore helt taskigt och jag skulle missa allt! så nu har jag bestämt mig för att ha kul och lära känna flera människor!

Det som är dåligt med Siesta är att dem band som jag gillar på Siesta är rätt få. När jag sökte upp band på Peace and Love 08 har dem mycket mer bättre musik och fler band att välja mellan! Åh.. bl.a. Jason Mraz, Timo Räisänen, Sahara Hotnights och många många fler! Fast det är så dyrt att åka dit men men man få alltid ta det första och njuta av festivallivet på Siesta!


See you there!



Dagens bild


Mitt lugg är fucked up, men här har vi den senaste bilden på mig. :)
Jag ska färga mitt hår svart har jag tänkt!
När vet jag inte...


Rolandos avskedsmiddag

Igår åt vi middag i en grekisk restaurang Akropolis för att fira Rolando innan han åker hem till Filippinerna. Jag beställde Grillspett, råfriterad potatis med tsatsiki som kostade mig 113 kr, men maten var faktiskt värt pengarna., dock ångrade jag inte beställde friterad bläckfiskringar, men fick smaka på Sarahs och Rolles som var så gott! Middagen var hur mysigt som helst och vi kommer att sakna Rolando så mycket. Lektionerna som vi har med honom kommer inte att bli detsamma, han få oss att skratta jämt. Han bringer glädje varje dag och är alltid så lättroad! Rolando åker på måndag nästa vecka och idag är det sista dagen jag ser honom eftersom jag ska till Siesta imorgon. Men jag önska honom allt lycka i framtiden! =)




Mer bilder kommer snart...



Att veta allt är stor, att veta mer är större


Tada! Detta är mitt mästerverk ^^
Jag och Johanna målade detta på skolans vägg.
Sedan ska det stå ett ordspråk som lyder så här "Att veta allt är stor, att veta mer är större"
Vad tycks? ^^




Städning

Sömnbrist under hela natten igår, därför stannade jag hemma idag. Vi har ändå inget speciellt på lektionerna nu när det är snart slut. Jag mår iallafall bättre nu än vad jag gjorde sist så jag bestämde mig för att städa hela mitt rum. Det senaste jag städade mitt rum var nog för ett par månader sen. Nästan alla mina kläder ligger på soffan, sängen och golvet. Sedan har yoshi stökat ned han med genom att slänga sitt spån överallt! Sen är mitt rum jävligt dammigt så nu har jag varit så duktig och städat, vikat kläderna, dammsugit, organiserat alla prylar, böcker osv. som fanns på golvet. Dock glömde jag ta en bild hur det såg ut innan men ett ord räcker Katastrof men däremot har jag tagit bild på hur det ser ut nu. ^^

Jag har även städat och inredat Yoshis bur, så han är glad och väldigt nyfiken på vad jag har gjort. Hihi





Panda Kindergarden


Åh, kan det bli sötare än så här?





Världens största uppfödningställe av Pandor ligger såklart i Kina.
Det första jag skulle göra om jag åkte till Kina är att träffa dessa urgulliga pandor.
Och kanske sedan kidnappa en till Sverige, hihi.



Mors dag

Det är morsdag idag och jag har bakat en tårta till min kära mamma för det är hon allt värd för. Jag tycker absolut att hon är den bästa, även om det har varit lite konflikter mellan oss, men hon är ändå min enda mamma som alltid ställer upp för mig och för att uppfostrat mig för den jag är idag vilket hon och även jag är stolta för.


Tack för att du alltid finns där för mig.
I Love you mommie! <3




Eurovision

Idag har vi haft feta dag med eurovision på tv. Med feta dag menar jag 1 halv kg friterad pommes och en massa onyttiga sötsaker. Äh, man lever bara en gång i livet.

Nu är det röstning som pågår på Eurovision och min röst ligger på Norge och Frankrike! Riktigt cool snubbe med skön sommarlåt, det tycker även Jocke. Vi har samma smak, hihi. Hon i Norge har en underbar röst. Däremot är lättklädda, push up bystade tjejer som sjunger om samma sak överskattad men Charlotte var faktiskt bra hon med. Men jag lägger min röst på Frankrike eller Norge! Anledning till att vi inte kan rösta på Sverige ;)

______________________

Update:
Tycker inte ni att kommentatorerna på tv är sjukt underhållande? haha

______________________

Final update: Fyfan Ryssland vann, urk.. anledningen är säkert bara för att världens bästa konståkare är med där. Sverige gick det inte heller bra för och inte heller Frankrike. Haha jag som tyckte låten va bra!

Iallafall... den bästa under hela Eurovison var Björn Gustavsson! hihi





JAG BLEV ANTAGEN!!!

Hej och Grattis!

Vi vill härmed erbjuda dig en plats på Campus El Sabio, Jerez, genom John Bauer Abroad.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!


När jag läste den första meningen hoppade jag bokstavligt av från stolen!!! Kan ni tänka er? AV ALLA ELEVER FRÅN JB I HELA SVERIGE BLEV JAG ANTAGEN TILLSAMMANS MED 27 ELEVER! Jag är så överlycklig och jag kan fortfarande inte fatta att jag ska dit och få uppleva mitt livs största händelse. Detta är helt OFATTBART!

Jag kommer att åka till Spanien den 2 September och kommer spendera mina studiedagar i 6 veckor! Vilka erfarenheter jag kommer att få! Jag längtar såååå in i helvete! Jag önskar jag kunde uppleva detta med mina närmaste vänner och jag blir med besviken på att du inte skickade in din ansökan Johanna! Men detta var årets höjdpunkt! SPANIEN HERE I COME! ^_^

Kortfaktat om skolan:


Campus el Sabio ligger i utkanten av Jerez de la Frontera, i sydvästra Spanien nära Atlantkusten.

Bredvid studiecentret ligger en 18-håls golfbana och en liten sjö med jogging- och cykelsspår runt om. Havet och stranden ligger på 10 minuters avstånd med bil eller tåg. Det finns med andra ord goda möjligheter till sport och fritid i området.

Studenter vid SSM har möjlighet att bo i dubbelrum på det nya studiecentret Campus el Sabio som invigs i april 2008. Alla rum har trådlöst Internet och badrum. Förutom klassrum, grupprum och auditorium, har studiecentret egen restarurang och bar, idrottsplats, gym och SPA med jacuzzi.


Bilder på skolan i 3d!
Skolan håller på att byggas och kommer att bli klar innan september!






Källa



Dagens...



Dagens outfit:
Eftersom vi har sovmorgon varje torsdagar hinner jag alltid med att snappa upp en bild på min outfit för skoldagen. En enkeloutfit med jeans från Bikbok, body tröja från Gina Tricot.


Dagens humör:
Det varierar. I morse vad jag glad, nu e jag mindre glad.


Dagens käk:
Pizza, nudlar, ris, kyckling, ananas, banan, snickers.


Dagens längtande:
Fredag för då kommer Jocke <3
Har inte träffat honom i snart tre veckor och måste bara få träffa honom innan jag åker till Siesta. Banni, Tess och Hanna vill till Halmstad och jag önskade jag kunde hänga med men jag skippa nog det nu när min älskling kommer imorn.

och såklart SIESTA och Rolandos avskedsmiddag och fest!


7 dagar kvar..

7 dagar till Siesta! Jag ska dit oavsett vad, helt bestämt och inte som vissa som bangar ur. Detta är sjukt tråkig i med att detta har vi tillsammans lovat att vi skulle göra ihop, skapa en massa minne ihop och njuta av musiken ihop. Jag fattar inte.. ni var så peppad och nu är ni alldeles för "deppiga för Siesta" men verka så himla peppad till Stockholm? Jag förstår inte.. men nej jag ska ha mitt livs största händelse vare sig med er eller utan er! Jag hoppas att Sarah kan åka med för då blir vi fler och muddi ska iaf med, för då ska vi sätta upp ett stort tält ihop! Jag ska vara positivt hela dagarna som kommer för jag ska ha så jävla kul!

Och en sak till
José González ska spela!!! Woho!!





Dagens bilder

Jag tänkte lägga upp lite bilder när jag var i Vietnam för jag är ganska imponerad på mig själv. Bilderna är tagna med Irwins digitalkamera med 7 megapixel som ändå tog hyffsat bilder. Dem flesta bilderna är tagna I Ha Long Bay och jag älskar stället! Sjukt fint är det!

Bilder från Ha Long bay i Vietnam, 2006.



En bild på min lillebror, represent loneliness.



Återigen tagen i Ha Long Bay.



Ha Long Bay
Fina båtar




Ha Long Bay
utanför vår hotell







Apartment is mine!

Irwin kommer till Sverige den 10 juni och här ska han bor resten av sitt liv. Min mamma kommer att bli så lycklig och det förtjäna hon mycket väl. Hur som helst goda nyheter är att lägenheten i New York kommer att så småningom bli min! Japp, den kommer att blir miiiiiin and I cant believe it! När som helst kan jag åka dit eller flytta dit eller studera där så har jag alltid no matter what en lägenhet i New York! Lägenheten ligger på forest hills i Queens och det finns två sovrum, en liten trappa ner till ett lagom stort vardagsrum, kök och toalett. Hyran ligger på ca 4000 kr per månad! Varför är det så billigt må ni tror? Det har jag ingen aning om and who cares för den kommer att bli min! :D





Vattnets cp lopp

Jag har hållit på med Adobe Flash hela jävla dan och jag är så trött på Flash! Jag måste göra klart den innan Siesta. Ha verkligen ångest över arbetet.

Iallafall som ni ser är det en bild på mitt arbete över flash. Jag ska skapa en tecknat video klipp om vattnets kretslopp där målgruppen är från lågstadiet. Den lilla snorungen som ni ser på bild ska fråga sin mamma varför det regna osv. och då ska mamman förklara hela galoppet. Budskapet är väl att barnen ska på ett roligt sätt lära sig mer utav vattnets kretslopp.

och ja jag ha ritat alltihop förrutom bakgrunden som jag bara ha redigerat.
Men jag lova att ni ska få se filmen så fort jag är klar med den (troligen aldrig)





Övningkört

Janni övningkörde med sin mamma till Ljungby idag och då passade dem på att hälsa på mig och min mamma. Och gissa vad? Jo hennes mamma som var så underbar snäll, skulle övningköra mig med för en liten stund. Det var riktig kul dock blev jag väldigt nervös eftersom jag har inte kört i 2 år! Men jag lärde mig faktiskt mycket mer än vad jag brukar göra när jag övningkör med min mamma.
Min mamma är en sån som blir rädd så fort jag starta bilen och då blir det svårt för mig eftersom det gör mig ännu mer nervösare. Eller så säger min mamma så fort jag sätter mig i bilen "starta!". Då tänker man... "vadå starta? hur ska jag starta? Och vad gör jag efter jag har startat? Ska jag bara sedan gasa?" Min mamma kan ibland vara trögfattad och inte visar GRUNDERNA först innan man sätter sin dotter ner för ratten. Därför var det bra att Jannis mamma kom hit för lite teori. Hihi och nu ska jag övningköra med mamma och när jag kan allt det som jag har lärt mig av Jannis mamma kan dem hjälpa mig för nya steg.


Yoga

Idag har jag testat på Yoga i Växjö. Inte riktigt min grej må jag säga, eftersom jag är en sån person som inte riktig gillar meditation och avslappning. Jag är en sån person som gillar utmaningar och aktiviteter som helst ska går fort.

Dock var stämningen väldigt mysigt på Yogan. Jag har en gång varit så vig då jag gick på redskapsgymnastik och nu så är jag stel som en pinne. Det var väldigt mycket koncentration med andningen och sånt brukar jag faktiskt ha lite problem med men inte så att jag har astma eller liknande.
Yoga-tränaren visade oss även lite roliga övningar som fick oss att flina lite. Sådana övningar man inte är så vana vid men det är alltid kul att testa på nya saker.
Annars var Yoga ett bra sätt att hantera stress som vi ungdomar oftast blir utsatta för, därför rekommendera jag er som gillar avslappnande övningar att pröva på Yoga.





Moralisk dilemma

Detta är en moralisk dilemma som vi människor oftast inte tänker noga på. Jag har hittat texten på nätet och tyckte att den var väldigt intressant att läsa så jag översatte hela. Enjoy reading!

FANTASERA DETTA:


Du kör längs iväg med din bil i en kraftig, stormig natt. När du passera en busshållplats ser du tre desperata personer som väntar på bussen.

Personerna är:

  1. En gammal sjuk dam som ser ut att dö i vilken sekund som helst.
  2. En gammal polare som en gång i tiden räddade ditt liv.
  3. Din perfekta partner som du alltid har drömt om.
Vilken av dessa personer skulle du välja att erbjuda en skjuts till och du vet att det bara kan finnas en passagerare i din bil?


T
änk noga nu innan du läser vidare!






En sådan moralisk dilemma som faktiskt en gång i tiden använts på en job intervju. Du kan antingen erbjuda den gamla damen, eftersom hon är döende och du kan rädda hennes liv. Eller du kan erbjuda din gamla polare bara för att han har en gång i tiden räddat ditt liv och detta vore en perfekt chans att betala tillbaka. Hursomhelst, och du kanske aldrig hitta din perfekta partner igen.

Av alla 200 jobb ansökande som besvarade på denna fråga fanns det EN person som faktiskt blev anställd på grund av detta och han hade inga problem med att komma upp den bästa svaret. Han helt enkelt svarade:

"Jag skulle ge mina bilnycklar till min gamla polare och låter honom köra iväg med den sjuka damen till sjukhuset. Jag skulle stanna kvar i busshållplatsen och väntar på bussen med den perfekta partner i mina drömmar."


Det hade varit lite lättare att svara på denna fråga om vi gav upp våra dumma tankar eller helt enkelt begränsa dem. Så glöm aldrig att TÄNKA UTANFÖR BOXEN!

 


Dock finns det en annan korrekt svar (under männens åsikter) är att köra över den gamla damen och få ut hennes lidande, har sex i nästa stund med den perfekta partner vid busshållplatsen och sedan kör iväg med gamla polarn till öl krogen.

 

 


Fest igår

Fest igår, kom hem idag för två timmar sen. Så jävla skön att vara hemma efter en fullpackad kväll. Aldrig mer än 4 glas vodka. Iallafall man hade väl trevlig kan jag påstå, dock åkte vi aldrig till evedal "växjös lilla strand" som vi hade planerat. Enligt vissa missade vi har inte något speciellt. Men jag hade hellre velat åka dit än att vara i stan. Det som då har varit bra att man få umgås med vänner och det som har varit mindre bra är väl att mina vita tygskor är nedpissad och jag blev riktigt illamående hos Pelle. Vet ej hur vi kom dit eller hur vi träffade på Pelle. Pelle är min föredetta klasskamrats pojkvän. Snäll var han som lånade ut sin hink ifall man skulle spy och soffan där man somnade en stund.

och en sak till jag balanserade på tess balkongräck minns jag. Så jävla dum man blir av vodka alltså och absolut inga fler dumheter annars blir Jocke sur och som tur har man seriösa vänner som tar ner en. Uppskattar det!

Men för övrigt har dagen varit rätt okej. Tack för igår! <3

image78

Zzzzz

Jag förstår mig inte? Hur lyckas lilla Yoshi alltid sova på det viset? När jag skulle se till vad Yoshi gjorde fann jag honom sovande utanför hans dörr. Antar att han har festat för hårt igår kväll. Haha

image76


Dagens shopping

Idag blev jag och Johanna så shoppingsugna att vi gick ut till stan under rasten och kom väldigt sent till lektionen, dock trodde Linus att vi satte oss i entreprenörernas lokaler och jobbade. hehe men nej så gick det egentligen inte till.
Hur som helst så har jag införskaffat mig en somrig kjol från Gina tricot för halva priset på 249 kr. Bra fynd tycker jag och sedan köpte jag en tröja från samma butik som ni ser på bilden fast den är i marin blå för 129 kr.
Jag älskar sådana tröjor där man visar ryggen, tycker att dem är så himla snygg.

Och förresten donerade jag lite pengar till röda korset när jag köpte kläderna :)

image75


Friterad glass

"Friterad glass" Hur lustigt låter inte det? Jag kan inte ens föreställa mig på hur man gör friterade glass, jag menar.. smälter inte glasset när den ska friteras? Dock finns det ju glass med friterad banan men det är en annan historia. Det var någon som ställde mig denna fråga för ett tag sen om jag hade testat på friterade glass och jag trodde först att det var något som dem hade hittat på. Men det visade sig sedan att dessa unika glassarna fanns! Jag var ju tvungen att googla efter friterade glassar och fann en massa receptioner på hur man gör det och det ser faktiskt gott ut. Jag undra om det är någon här som har testat friterad glass? Chansen är kanske lite men jag vill så gärna testa! ^^




Shopping bags

Shoppingkassar använder vi i princip varje dag när vi ska går ut och handlar. Visst uppskattar man lite mer när man få en cool designad shoppingkasse med snygga tryck på? Jag gör det iaf! Jag älskar originala shoppingkassar som man oftast använder i stora städer som London, Paris eller i New york. Nu tänker säkert några av er "det spelar ju ingen roll hur kassar ser ut, kasse som kasse" men oftast är det inte så. Jag upplever att många ungdomar hellre föredra t.ex. MQs- framför Kappahls- shoppingkasse och där spelar märke en stor roll. Jag kan själv erkänna mig i den situationen och jag tror dem flesta gör det också. Man vill helst känna sig stolt över det man har handlat och visar gärna var man har handlat för folk som går förbi.

Enligt mig är det ju egentligen själva idéen på hur designen av shoppingkassar ska ser ut och inte själva märke och det är vad som gör dem unika. Därför vill jag visa lite kreativa och roliga ideér på hur shoppingkassar kan ser ut som bäst.

image73

Studio foto


Idag har jag haft rörligbild och mediaproduktion. Snacka om utmattad jag blev efter lektionerna, dock har jag varit ganska duktig. Jag och min grupp har hunnit med så mycket, dels på att filma nyhets reportagen och suttit och trixat med min flash hemsida och ritat lite på illustrator. Ibland kan jag ha så kul i skolan och under rasten tog vi lite flummiga bilder bakom en blue screen som ni ser härnedan :)


image67

poem queen


Här har vi den senaste bilden som jag ha ritat idag, lite mer annorlunda än vad jag bruka göra.
Jag börjar faktiskt få begrepp på hur man ritar. :)

P.S jag ritade denna bilden på min bärbaradator utan mus eller ritplatta. Snacka om jobbigt.

image69

Illusion

image66

SIESTA

Fan vad härlig det kommer bli på SIESTA festivalen i Hässleholm. Jag har faktiskt förvånansvärt bokat biljetterna, det trodde ni inte va (syfta på dig banni) Hursomhelst vi kommer att röja hela campingen och konserten och vi ska festa som vi aldrig har festat förrut. Vi kommer att har så sjuk skoj ihop! Fatta vad jag längtar nu bara för det! Jag ska iallafall vara nykter när Lykke Li sjunger (typ den enda artisten jag tycker är bra och resten är väl si sådär).

Bilden här bredvid kommer jag ungefär att ser ut på Siesta, i med att vi ha bestämt oss för att vara färglatt.
Jag måste hitta ett par rosa leggings för att matcha resten och för att inte vara för enfärgad. Johanna ska ha på sig en lång rosa t-shirt med gula nätstrumpbyxor som ni ser på bilden. Banni kommer i princip ser ut som Johanna fast i andra färger.


Vi kommer att bli så snygga!



I Miss You

image65
Jag saknar en person otroligt mycket även om det senaste gången jag träffade honom var i morse. Jag kommer inte att ha kontakt med honom i 3 dagar för han ska ut och campa med klassen i skogen. De få inte heller ta med sig någon tält eftersom de ska med hjälp av det som finns i skogen göra en egen vindskydd. Haha den lilla gubben lär få det tufft, men han klara sig lätt. Om han klara lumpen då kan han lugnt att leva i skogen i 3 dar, dock klaga han ändå. Hehe iallafall. Detta inlägget syftade mer på Jocke. så om Jocke om du läser detta, chansen är lite just nu... men men du få ha en så rolig camping dag med klassen och glöm inte gräva en hål innan du ska bajsa ^^ haha.







Sommarbilder

Jag tog lite sommarbilder när vi solade igår med min digitalkamera och den tog hyffsat bra bilder, dock räddar photoshop dem flesta bilderna.

Vi träffade på en vit och en katt svart när vi solade. Försökte ta en bra bild på katterna när dem lekte dock skrämde jag iväg dem och det blev bara en bild i smyg.

image58

En bild på mina solbrillor.

image59


Digitalkamera är ingen direkt höjdare på att ta fokus på bilderna.
Därför ska jag fan i mig snart skaffa en riktig bra systemkamera.
Men den här bilden nedan försökte jag ta en så bra närbild som möjligt och den dög.

image60



Kläder du aldrig trodde existera!

Kläderna är en av dem största behovet vi behöver. Detta är ju en självklarhet annars hade vi gått runt som Eva och Adam (och då menar jag nakna och inte med påhittade löv som täcker).
Förr var kläder en enkel orsak, men idag finns det flera orsaker om hur man ska klär sig och vad man ska på sig osv. för mode och trend spelar idag en livsviktig roll. Numera går en del kläder i överdrift såsom ett par jeans med insydd stringtrosor (kom igen?) och det finns även kläder som du aldrig trodde existera! Därför tänker jag lägga upp olika konstgjorda och unika kläder lite då och då på min blogg som inspirera mig.

image551. Kläder som avläser dina känslor

En känslomässig klänning som jag kallar den, läser dina känslor. Denna unika klädesplagget är skapad av Philip Design och den avläser dina känslor genom en lysdiod ljus som är installerad i klädesplagget. Skapelsen är en del utav HUD forskning projektet och denna idé kan vi i framtiden kommunicera med varandra genom kläder.

Jag tycker att designen är skit tufft och jag få redan syn på hur vår framtid kommer att ser ut på ett ungefär sätt.







Sun is shining above my skin

Brist på bloggande som ni kanske har märkt, men vi skyller det på tiden. Jag befinner mig just nu i Kristianstad och vädret är otroligt vackert. Snart ska jag och min älskling ut och grilla utanför hans studenthem. Vi skulle egentligen ut och äta i stan men vi orkade inte pendla dit, dock ville jag shoppa men det är nog bättre att undvika det ett tag för jag måste verkigen spara pengar för en gång skull. Sola ska jag definitvt göra och det gjorde vi igår, lite brun har jag minsann blivit! Solen i Kristianstad är stekhet och det enda jag har på mig är en kort rosa klänning. Det är så härlig att inte behöva ha på sig så mycket kläder.

Hursomhelst, jag hoppas att ni andra har haft en härlig dag med mycket solande.

image57





Mary Kay produkter

Idag fick min mamma hem makeup och hand spa produkter från Mary Kay. Enligt henne är Mary Kay en av dem bästa produkterna hon har använt hittills. Jag har däremot inte testat något av dessa produkter även om vi har en hel del Mary kay produkter här hemma. Men eftersom jag har väldigt torra händer, ni vet vad dem säger tjejer med torra händer är dem som "arbeta mest". Tvätta, diska, städa.. usch.. sliter som satan på huden.
Jag brukar oftast ha lena och mjuka händer men ju mer kontakt jag har med vatten desto torrare blir händerna. Anyway, jag är ingen "proffs-tipsare" när det gäller hår-, smink- och hud-produkter men jag ska testa på dessa produkter och kommer fram med ett resultat för er som har torrar händer och vill ha tips på produkter som fungera.

Mary Kay produkter är väldigt dyra, speciellt på deras officiella hemsida men mamma beställde produkterna från Touch Of Pink Cosmetics som är betydligt mycket billigare där!




För er som vill ha mer tips om allt annat produkter som hår, smink osv. kan alltid checka in en vän till mig och hennes blogg där hon tipsar om bra produkter och hur man ta hand om sig själv helt enkelt. Gå in på http://moonprincess.blogg.se/sukki/ för mer information, dock vet jag inte om ni kommer in men ni kan alltid försöka! :)

Dagens....

image53Dagens Look: Idag har jag på mig min svarta klänning från Wear it och min favorit blommiga leggings från Bik Bok.

En enkel klädstil och blir dessutom snyggare till mina par svarta pumps, min bruna handväska från Second Hand och ett par stora solglasögon. Håret är lite ruffisigt uppsatt som en svans men den lilla ruffset försvinner efter ett tag. Önskar att mitt hår var lite tjockare.

Dagens mål: Pastabaren - kycklingsallad

Dagens köpt: tygskor, kycklingsallad & tuggummi.

Dagens humör: Strålande!





Utmattad lilla Yoshi

Häromdagen hittade jag Yoshi sovande på min kärlekskopp och då var jag ju tvungen att ta en bild på honom innan han vaknar av sig själv och visst är han söt när han sover. :) Yoshis bur är baby rosa och hjulet är baby blå men för det mesta delen av materialet på buren rosa. Jocke tycker att det var alldeles för flickigt i med att Yoshi är en pojke men jag gillar buren och inte för att den är super billig utan för att den matcha mig och mitt rum. Så flickig som jag är ibland ;)
image52



Chill dag

Oh yes, äntligen är jag klar med min slideshow på flash! Jag tror jag blev klar först av alla =) Vi var tvungna att skapa 8 olika variationer av slideshows för bilder.
En av dessa åtta slideshows kan ta upp till ca 15 - 30 min och tänk er gånga detta med 8 olika slideshows. Guh så mycket arbete och det krävs dessutom en hel del tålamod och om du gör en ynka liten fel som "stavfel" kan allting går helt fel, därför för er som vill lära flash viktigt att ha TÅLAMOD, för då kommer man långt. Jag tycker att det är ganska onödigt med att skapa just 8 st men man lär sig faktiskt en hel del... just nu vill jag bara inte tänka på flash och koderna.

Så här kan det ser ut på bilden med en massa krångliga koder.

Efter multimedian har vi egentligen matte men eftersom läraren är i Stockholm med entreprenörer gick jag och några klasskamrater till stan och chillade. Jag införskaffade ett par vita tygskor som skulle passa bra till sommaren. Dem är as sköna och är köpt från Weddin. Säg någon som inte vill ha ett par vita tygskor?





Väl inne på Weddins gav Tess och Kim en liten present till mig, en Hello Kitty marshmallows! så gulliga är dem. Man blir dessutom så glad och jag uppskatta verkligen den lilla gåvan ;)
Sedan satte vi oss på en bänk och hade det allmänt trevligt. Jag har t.o.m blivit lite brunare! Woho med tanke på hur vit jag är =)





Kanot för första gången

För första gången idag har jag paddlat kanot med klassen. Det gick hur bra som helst, dock var det lite jobbigt i med att man konstant roade med armen. Två och två skulle man vara, så det blev jag och Rolando med våra super coola oranga simdynor. När alla väl var i sjön bestämde vi oss för att roa över till en annan ö men det slutade med att Darious och Hung föll i vattnet när de försökte skvätta ner tjejerna, haha.. det var lite rolig att se på men jag och Rolando paddlade till dit för att rädda killarna för stackarna frös ihjäl sig.
Att försöka skvätta tjejerna kanske inte var en så bra idé ;) Hur som helst, detta var en härlig upplevelse och jag tveka inte på att paddla igen nån dag och påtal om kanoter, kolla vad jag hittade på nätet.

Visst är den genomskinliga kanoten super cool? Tänk och paddla med en sån i sjön? :D





Pixies - Where is my mind


Några gamla låtar värd att ta upp =)
Originalet "Where is my mind" - Pixies - Where is my mind





Memories


Underbara tider med underbara människor som man sakna oehört mycket.
Det är så synd att så många har splittrats men hoppas på en dag när vi åter få träffas och umgås igen som i goda tider.


image46



Miss.may

Damn det är maj månad idag, vilket innebär att jag e på muddis kalender. Pinsamt värre!
Men men det är inget som jag ångrade precis. Det var bara en kul upplevelse och lite omväxling om vad man brukar göra i skolan, hehe.

Jag minns då min mamma såg kalendern framför sig och gav sig en liten titt på insidan och hon blev inte så värst förvånad att se mig halvnaken på kalendern. Jag trodde att hon skulle få utbrott men det min mamma sa först "oj är du med här" och hon tog det ganska lugnt men sedan kommenterade hon allas kroppar. Hon hade t.o.m en favorit, dock inte mig.. haha.

Sony gör det igen!



Sony Bravia Commercial


  • Alla minns väl om den originala Sony bravia reklamen på tv med hundra tusentals studsbollar som studsar mot marken. En underbar reklam video som väcker många känslor. Jag älskar videon och låten som spelades upp. En obeskrivligt fantastisk video som är en av dem bästa inspirerande reklam video enligt mig.
image47

  • Sony superballs var inte bara den enda som var inspirerande och inte lång efter kom deras nya sony Bravia paint reklamen där det explodera färger från marken till byggnader. De använde sig utav 70,000 liter färg i stad som heter Glasgow i Storbritannien. Färgerna som exploderade på byggnader var precis inget man hade förväntat sig men jag älska alla dessa färger och speciellt mot slutet då de avslutade med färger som faller ner för lekparken.

image48

  • Det tog inte så lång tid tills Sony kom upp med en ny reklam video. Den här gången var det plastellin massa kaniner som hoppade omkring i New York city och tack gode gud att även denna reklam videon inte svek oss. Med 2,5 ton plastellin kunde folk skapa 200 kaniner och för att få kaninerna att röra på sig i videon behövdes 40 animatörer.

image49

  • Nu gör Sony bravia det igen! Ni har väl inte missat deras senaste Foam city reklamen? Kan ni tänka er en skumparadis? Jo då, Sony bravia har nämligen bestämt sig för att skapa mycket mycket mycket bubblor och skum i Miami. Men hur skapa dem alla dessa tänkbara skum?
    • De hade en maskin som tillverkade skum.
    • Med 1,000 liter vatten behöver maskinen för att skapa 2,000,000 liter skum per minut.
    • Den kan fylla upp en Olympic swimming pool på bara 24 sekunder.
    • Det beräknades att 460 miljoner liter av skum gjordes i slutet av produktionen.
En mycket härlig video och för er som ännu inte sett den lägger jag därför upp videon på min blogg.
Skummigt än så här kan det inte bli! Enjoy! =)







RSS 2.0